Dünya Kutuplarının Değişimi Ve İnsana Etkisi

 


Son hesaplamalar, artı kutupların ekvatora doğru yer değiştirmesini gösteriyor. Bilim adamları tarafından yapılan son hesaplamalar, manyetik kutupların ekvatora doğru yüksek hızda hareket ettiğini gösteriyor. Rus bilim adamlarının hesaplamaları Amerikalı ve Avrupalı ​​meslektaşları tarafından doğrulandı. Son rakamlar, manyetik Kuzey Kutbu'nun 20 yılda 200 km ilerlediğini ve şimdi bir yıl öncesine göre 5 kat daha hızlı hareket ettiğini söylüyor. 

İnsanoğlu Felaketin Ucunda mı?

 Dünyanın manyetik alanını inceleyen bazı uzmanlara göre, kutupların hareketinin hızlanmasıyla birlikte, aynı anda gezegenin tüm bölgesini kapatabilir ve ardından insanlık kozmik tehditlere karşı savunmasız kalacaktır. Bu, Rusya Bilimler Akademisi Oşinologlar Enstitüsü'nün baş araştırmacısı A. M. Gorodnitsky'nin görüşüdür. Atmosferin üzerinde bir iyonosfer var, diye hatırlatıyor Alexander Moiseevich. Dev ozon deliklerinin ortaya çıktığı bu manyetik anomali ile birlikte. Ve güneş rüzgarıyla birlikte, kozmik radyasyonun sert gaması da Dünya'nın yüzeyine ulaşarak, ona katastrofik hasara neden olur. 

Bilim adamları tarafından yapılan son araştırmalar, manyetik kutupların yer değiştirme hızı aynı kalırsa, Dünya'nın manyetik alanının yavaş yavaş kaybolacağını göstermiştir. Bu durumda insanlık uzun bir dizi doğal ve insan kaynaklı afetle karşı karşıya kalacaktır. Doğal afetler daha fazla olacak ve afetler daha sık olacak. Ve bu durumda, insanlığın ölümü güneş rüzgarından değil, gezegenin kademeli olarak radyoaktif kirlenmesinden gelecek. 

Radyo Aktif Kutuplarda Gece Gündüz Farkı

Ancak bazı araştırmacılar insanlığın buna uyum sağlayabileceğine inanıyor. Teknik Bilimler Doktoru VD Dudyshev'e göre, insanların gece çalışması ve gündüz uyuması gerekebilir: radyoaktif radyasyon gündüzleri daha serttir. Valery Dmitrievich, bu bağlamda Dünya'daki yeraltı şehirlerinin ortaya çıkmasını dışlamaz ve önerilen koşullarda insanlar uzay giysilerinde çalışacak. Bu senaryo gerçekleşirse, Dünya havasız uzayda uçan ölü bir gezegen haline gelecektir.

Moskova Devlet Üniversitesi Coğrafya Fakültesi Klimatoloji ve Meteoroloji Bölümü'nden Doçent olan Pavel Toropov, manyetik kayışların yer değiştirmesinin Dünya'da ilk kez olmadığına inanıyor, bu yeni değil. Başka bir şey de, bu süreçleri kavramak insan uygarlığı için bir yeniliktir. Karasal Manyetizma, İyonosfer ve Radyo Dalgası Yayılımı Enstitüsü Müdür Yardımcısı, Fiziksel ve Matematiksel Bilimler Adayı Valery Petrov, sırayla, Dünya'nın manyetik alanının insanlık için tamamen kontrol edilebilir bir sabit olduğunu kanıtlamak istiyor (birkaç kez sonra olsa da) atmosfer, manyetik alan , "ideolojik ölçekte" şimdi önemli olan güneş rüzgarı atmosferin kaybı nedeniyle manyetik alan dünyalıları koruyamasa bile yerçekiminin yeterli olduğuna inanıyor. . Petrov, Dünya atmosferindeki tüm hidrojeni harcamanın milyonlarca yıl alacağını savunuyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar